top of page
Image by Erwan Hesry

Guide över miljövänliga byggmaterial

Ekologiskt, miljövänligt eller hållbart. Har kärt barn många namn? Egentligen är det olika begrepp som ofta används synonymt. Precis som olika märkningar, till exempel Svanen och Bra Miljöval, kan ha olika kriterier för just sitt sigill. Här i EkobyggGuiden försöker vi vara så objektiva som möjligt och vi strävar efter att all fakta ska ha en oberoende källa.

 

Men vad som egentligen är hållbart i längden och vilket som verkligen har minst klimatavtryck är oftast väldigt svårt att avgöra. Tyvärr står valet som vanligt till slut hos den enskilda individen. Vi hoppas genom vår guide att göra processen lite enklare. Att välja rätt ska ju vara lätt!

 

Dock förändras saker och kunskap blir snabbt gammal i en bransch som växer så snabbt som den här. För det senaste inom ekobygg prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följ oss på Instagram eller Facebook. Har du själv nyare kunskap än vi har - välkommen att kontakta oss! Vi försöker hela tiden hålla EkobyggGuiden så aktuell som möjligt.

Välja rätt material & materialkunskap

Innan du kastar dig in i våra listor på olika material kan det vara klokt att läsa våra två sidor som handlar om hur man ska välja rätt material och materialkunskap. Då får du en bra förståelse för hur vi tänker kring olika materialval och det blir lättare för dig att fatta dina egna beslut.

Välkommen att leta i våra listor!

Här på EkobyggGuiden har vi försökt göra det så enkelt för sig som möjligt att hitta rätt bland olika byggmaterial. Välkommen att bläddra och läsa i våra listor över ekologiska byggmaterial!

Image by Aaron Burden
bottom of page